over ons
.
klantenservice
.
contact

Ashwagandha

In dit artikel ontdek je hoe Ashwagandha jou helpt in balans te blijven zodat je maximaal kunt presteren
Leestijd:
4 Minuten
Laaste update op:
July 6, 2020
Introductie
Ashwagandha (Withania somnifera) is een plant, wortel en kruid dat zijn eerste gebruik kent in de Ayurveda, een eeuwenoude traditionele geneeswijze uit India. Er worden verschillende delen van de plant gebruikt, maar het meest voorkomend is een supplement op basis van het extract van de wortels van de plant.
Herkomst
New Jersey, Verenigde Staten
Voordelen

Ontspanning: De meest onderzochte en potentierijke werking van ashwagandha gaat uit naar de kalmerende werking. Zo oefent de werkzame stof withaferine-a een verlagend effect uit op het stresshormoon cortisol en helpt zo bij een betere ‘weerstand’ tegen stress en heeft een ontspannende en angstremmende werking.-

Uithoudingsvermogen: Drie onderzoeken naar de cardiovasculaire werking van Ashwagandha hebben aangetoond dat het extract van de wortel in staat is om bij zowel ongetrainde als doorgewinterde atleten de VO2max met een significante hoeveelheid te verhogen.

Kracht: Verbeteringen in het vermogen zijn waargenomen bij getrainde personen die een sprinttest hebben ondergaan en bij zittende personen die het supplement gewoon hebben ingenomen, en bij ongetrainde mensen die met krachttraining zijn begonnen.

Immuniteit: Ashwagandha verhoogd en verzameling van enzymen met antioxidanten werking waaronder superoxide dismutase, glutathion en catalase. Van deze enzymen is bekend dat ze het lichaam beschermen tegen oxidatieve schade en zo bijdragen aan een betere (af)weerstand.

Anekdote
Je komt net thuis van een flinke workout na een drukke dag werk. Je bent moe, echter raced je geest nog door. Net wat je niet kunt gebruiken. Het is namelijk al laat en je gaat over niet al te lange tijd naar bed. Om tot rust te komen bereid je op je gemak een warme kop golden milk. Naast kurkuma en gember bevat het recept ook een goede dosis Ashwagandha welke je helpt om tot rust te komen. Na wat lezen, mediteren of gewoon chillen ben je helemaal klaar voor een heerlijke nacht rust en herstel. De volgende dag ben je weer klaar om maximaal te presteren.
Blends

Spice Boost en Cacao Boost bevatten beide 150 mg ashwagandha extract.

Wetenschap

We maken voor het opstellen van dit artikelen gebruik van de onafhankelijke website examine.com welke 328 unieke verwijzingen naar wetenschappelijke artikelen met betrekking tot ashwagandha heeft verwerkt.

COPYRIGHT © 2020 BOOST FUNCTIONAL FOOD
stel je vraag