over ons
.
klantenservice
.
contact

Kurkuma

In dit artikel ontdek je hoe kurkuma jou helpt in balans te blijven zodat je maximaal kunt presteren
Leestijd:
Laaste update op:
July 7, 2020
Introductie
Kurkuma (curcuma longa) is een plant, wortel en kruid dat zijn eerste gebruik kent in de Ayurveda, een eeuwenoude traditionele geneeswijze uit India. Naast gemalen ruwe kurkuma dat veelal wordt gebruikt bij de bereiding van oosterse gerechten, word voor gezondheidstoepassing een supplement gebruikt op basis van het extract van de wortel.
Herkomst
India
Voordelen

Herstel: De krachtige ontstekingsremmende werking van kurkuma helpt bij het herstel van verlate spierpijn en behoud van soepele gewrichten.

Immuniteit: Kurkuma verhoogd en verzameling van enzymen met antioxidanten werking waaronder superoxide dismutase, glutathion en catalase. Van deze enzymen is bekend dat ze het lichaam beschermen tegen oxidatieve schade en zo bijdragen aan een betere (af)weerstand.

Anekdote
Als triatleet train ik soms wel twee keer per dag om op wedstrijdconditie te blijven. Met deze trainingsfrequentie is mijn lichaam vrijwel continue aan het herstellen. Mijn spieren, gewrichten en immuunsysteem krijgen hierdoor heel wat te verduren. Het mooie aan kurkuma is dat het zowel mijn herstel als immuniteit ondersteunt. Kurkuma is daarom onderdeel van mijn dagelijks ritueel. - Jim Doornbosch, Triatleet
Blends

Onze Leaf Boost bevat maar liefst 2 gr. eerste pluk Matcha uit Uji, Japan. Leaf Boost bevat daarnaast ook Cafeïne, Theanine, Magnesium Citraat en ATA-Mg.

Wetenschap

We maken voor het opstellen van dit artikelen gebruik van de onafhankelijke website examine.com welke 338 unieke verwijzingen naar wetenschappelijke artikelen met betrekking tot kurkuma heeft verwerkt.

COPYRIGHT © 2020 BOOST FUNCTIONAL FOOD
stel je vraag