Theanine

Y-Glutamylethylamide
Leestijd:
3 Minuten
Laaste update op:
May 11, 2020
In dit artikel ontdek je hoe Theanine jou helpt om op een gezonde manier maximaal te presteren.
Als ondernemer maak ik vaak lange, intensieve dagen. Mijn dagelijkse dosis theanine en cafeïne in de ochtend geven me de focus en energie die ik nodig heb. Waar ik voorheen na mijn werk doodmoe op de bank plofte en nog na beefde van alle espresso’s, voel ik me nu stukken frisser en ontspannen. En dat komt goed uit, gezien ik ‘s avonds nog graag een flink blokje om ga. - Bouwe de Boer, Marketeer


Introductie

L-Theanine (ofwel theanine) is een van de belangrijkste actieve ingrediënten in groene thee, naast cafeïne en catechines en behoort naast cafeïne tot de meest populaire natuurlijke nootropics. Het is daarnaast ook verantwoordelijk voor de unieke ‘umami’ smaak van groene thee. Theanine wordt daarnaast vaak verward met de stof theïne, wat een benaming is voor de cafeïne gevonden in thee.


Wetenschap en Werking

Het meeste onderzoek naar theanine gaat uit naar de cognitieve werking van het aminozuur. Zo bevorderd theanine ontspanning zonder dat het vermoeid.


- Aandacht en Ontspanning

Theanine beschikt over een ontspannende, aandacht bevorderende en stressverlagende werking welke kan worden gemeten aan de hand van alpha-hersengolven.


- Mentale Prestaties en Slaapkwaliteit

Theanine heeft een synergetische werking met de stimulant cafeïne waarbij theanine de positieve effecten van cafeïne zoals energie en concentratie bevorderd, terwijl het de negatieve effecten zoals nervositeit en verlaagde slaapkwaliteit reduceert. 


Doseringen

Theanine wordt meestal genomen in een dosering van 100 tot 200 mg. Voor combinatie met cafeïne word een 1:2 verhouding aangehouden. Dus voor iedere 100 mg cafeïne, 200 mg theanine.


Producten

Bean Boost en Leaf Boost bevatten beide de optimale dosering theanine tegenover de natuurlijk aanwezige cafeïne.


Voor meer onafhankelijke informatie over Ashwagandha bezoek je Examine.com

COPYRIGHT © 2020 BOOST FUNCTIONAL FOOD
stel je vraag